Berlin – Dernek yerimizin geleceği hakkında

Berlin – Dernek yerimizin geleceği hakkında:

Berlin ilgili Eyalet senatörlüğünün almış olduğu karar gereği. 2025 yılında inşaatına başlamak üzere her ilçede bulunan tüm Şehir kütüphaneleri birleştirilerek, Dernek binamızın ve Amerikanische Gedenk Bibliotek ( Amerika Kütüphanesi) in bulunduğu alana taşınacaklar. Her iki büyük Kütüphanenin birleşimi ile Avrupa’nın en büyük Kütüphane adası oluşacak.
Bu maksatla ilgili olan odalar, kurum, kuruluş ve cevrede ikamet eden vatandaş temsilcileri ile ilk buluşmalar/ bilgilendirmeler başladı. Derneğimizin geleceğini de şekillendirecek olan Alan keşfi ve sonrasındaki değerlendirme toplantılarına, Zeynel Balki ve Zeki Tunç arkadaşlarımız ile katılarak talep ve beklentilerimizi dile getirdik.
Ön değerlendirme toplantısına Eyalet Kültür Senatörü Klaus Lederer,, Kreuzberg Bayındırlık Senatörü Florian Schmid ve dahili olan bir çok dairenin sorumluları katılarak bilgilendirme yaptılar.
Bu değerlendirme ve planlama buluşmaları çeşitli katılımlarla Şubat 2020 tarihine kadar, aralıklarla devam edecek ve vatandaşlardan gelen öneriler en üst derecede nazari itibara alınacak.
Türkiye’de ki gibi “ben yaptım oldu” politikası güdülmeyecek. Çağdaş bir yaklaşım değil mi ?

24 Eylül 2019
Kemal Karabulut